Det är en fantastisk känsla att få förbereda sig för fest och planera vad man ska ha på sig under kvällen för festen. Det kan säkert vara så att man ganska långt i förväg läser in sig på vad det är för mode som råder vid en specifik tidpunkt och hur man själv kan passa in i detta mode. Det är trots allt så att det är inte bara att kopiera modet på en själv, man måste nästan alltid anpassa modet för att det ska fungera för en själv. Man är trots allt inte en person som liknar alla andra, vi har alla vår egen stil.

Festklänning eller skor först

När det gäller en festkväll och de förberedelser man gör så är det lätt att glömma bort att det handlar om en helhet. Man kan, eller bör i alla fall inte, stirra sig blind på ett enda plagg utan alltid tänka på helheten. Det är förstås festklänningar som ofta är det man tittar på först och främst eftersom de är det dominerande plagget man har på sig. Men det finns också en mängd andra delar av helheten som är minst lika viktiga och dessa saker måste man också passa in för att man ska känna sig helt nöjd och bli så där attraktiv som man vill vara.

Det kanske trots allt är så att festklänningen kommer först men man bör alltid snegla också på skorna när man väljer sin klänning, för skorna spelar roll. Det gör för övrigt också handväskan, frisyren, smyckena och allt annat man kan bära som accessoarer när man går på fest.

Glöm inte att det är dansskor

När det gäller de skor man tittar på och vill välja ut ska man inte glömma bort att det är dansskor man behöver. Det kommer helt säkert att bli dans under kvällen så det gäller att man är förberedd på det och att fötterna inte blir helt förstörda när dansen väl kommer igång. Nu är det väl så att de flesta skor som säljs för fest har varianter som duger för dans men det är trots allt något man bör kontrollera innan man köper skorna.

Finns det något gemensamt mellan mode för klänningar och skor

Finns det då några gemensamma punkter mellan modet för klänningar och det för skor? Jo, det finns många gemensamma saker man bör komma ihåg. Först kommer färgen, det kan mycket väl vara så att skorna och klänningen skär sig om man har en illa genomtänkt färgkombination. Det kan också bli så att man behöver tänka på hur höga klackar man har, klackhöjden påverkar festklänningen på ett mycket konkret plan. En lång klänning tillsammans med skor med låga klackar kan leda till att klänningen släpar i golvet och det är något som man vill undvika.

När vi sammanfattar så är det precis som i de flesta fall i livet – det är helheten som gäller. Stirrar man sig blind på bara en sak blir det lätt helt fel.

Leave a Reply